Top Current Affairs Quiz Questions: 29 January 2019 - Kannada Exam

Top Current Affairs Quiz Questions: 29 January 2019



Top Current Affairs Quiz Questions: 29 January 2019








Current Affairs January 2020 section is updated daily with the latest Current Affairs and Current Events of January 2020  for UPSC, IAS/PCS, PSI, KAS, PC AND MORE.



HI EVERYONE WELCOME OUR SITE KANNADAEXAM.IN


FOLLOW OUR SITE FOR DAILY CURRENT AFFAIRS, CURRENT AFFAIRS QUIZ, NEWSPAPERS COLLECTIONS, IMPORTANT UPDATES REGARDING JOBS, STATE, AND CENTRAL JOB NOTIFICATIONS, MOCK TESTS UPCOMING



RRB EXAM KANNADA MOCK TEST-1: CLICK HERE


29th January Current Affairs 2020: Click here


January 2020  CURRENT AFFAIRS BY SBK KANNADA:

------------------ --------------------

➤1 January Current Affairs: Click Here 




➤2 January Current Affairs: Click Here 



➤3 January Current Affairs: Click Here 



➤4 January Current Affairs: Click Here 



➤5 January Current Affairs: Click Here 



➤6 January Current Affairs: Click Here 



➤7 January Current Affairs: Click Here 



➤8 January Current Affairs: Click Here 



➤9 January Current Affairs: Click Here 



➤10 January Current Affairs: Click Here 



➤11 January Current Affairs: Click Here 



➤12 January Current Affairs: Click Here 



➤13 January Current Affairs: Click Here 



➤16 January Current Affairs: Click Here 



➤17 January Current Affairs: Click Here 



➤18 January Current Affairs: Click Here 



➤20 January Current Affairs: Click Here 



➤21 January Current Affairs: Click Here 



➤22 January Current Affairs: Click Here 



➤23 January Current Affairs: Click Here 



➤24 January Current Affairs: Click Here 



➤25 January Current Affairs: Click Here 



➤27 January Current Affairs: Click Here 



➤28 January Current Affairs: Click Here 



January 2020  CURRENT AFFAIRS BY SBK KANNADA:


 ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ ━━━━━━━━━━━━━━



 ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ ━━━━━━━━━━━━━━


1)Who recently awarded Police Medal for Gallantry for RPF, RPSF?

A. Narendra Modi
B. Sharad Arvind Bobde
C. Amit Shah
D. Ram Nath Kovind
Answer: Option D

Explanation:

President Ram Nath Kovind awarded Police Medal for Gallantry (PMG), President's Police Medal (PPM) for Distinguished Services and Police Medal (PM) for Meritorious Services to the Railway Protection Force (RPF) and Railway Protection Special Force (RPSF) personnel on the occasion of Republic Day 2020.

2)Who has been appointed as first post-Brexit UK ambassador?

A. Ana Paula Zacarias
B. Joao Vale de Almeida
C. Augusto Santos Silva
D. Berta Nunes
Answer: Option B

Explanation:

Portuguese diplomat Joao Vale de Almeida was appointed as the head of future EU diplomatic mission to the UK after Brexit on 24 January. 

3)Who won the men's singles title at Thailand Masters badminton in Bangkok?

A. Ng Ka-long
B. Takeshi Kamura
C. Kazumasa Sakai
D. Kenta Nishimoto
Answer: Option A

Explanation:

Hong Kong shuttler Ng Ka-long snatched the men's Thailand Masters title on January 26 after a shaky start against Japan's Kenta Nishimoto. World number nine Ng clinched victory after Nishimoto took the first game in a 16-21, 21-13, 21-12 duel.

4)Who won Chennai Open international GM chess tournament?

A. Magnus Carlsen
B. Pavel Ponkratov
C. Fabiano Caruana
D. Levon Aronian
Answer: Option B

Explanation:

Top-seed Russian Grand Master Pavel Ponkratov justified his billing to clinch the title in the 12th Chennai Open international GM chess tournament 2020. 

5)Who was honoured with the best-spoken word album of the year award at 2020 Grammy Awards?

A. Gayle King
B. Michelle Obama
C. Oprah Winfrey
D. Hillary Clinton
Answer: Option B

Explanation:

Former U.S. First Lady Michelle Obama is a Grammy winner now. Obama was honoured with the best-spoken word album of the year award for her bestselling memoir Becoming during the 2020 Grammy's preshow festivities in Los Angeles on January 26.

6)Who is to receive Shaurya Chakra posthumously?

A. Jyoti Lama
B. Naresh Kumar
C. Sombir
D. Karmdeo Oraon
Answer: Option C

Explanation:

Shaurya Chakra (6): Lt Col. Jyoti Lama, Major Konjengbam Bijendra Singh, Naib Subedar Narender Singh, Naib Subedar Sombir (posthumous), Naik Naresh Kumar, and Sepoy Karmdeo Oraon.

7)Global Potato Conclave is to be held in which state?

A. Uttar Pradesh
B. Gujarat
C. Karnataka
D. Maharashtra
Answer: Option B

Explanation:

The Global Potato Conclave is to be held between January 28 and January 31, 2020 at Gandhinagar, Gujarat. PM Modi is to address the conclave.

8)Who won the Tata Steel Masters chess tournament?

A. Daniil Dubov
B. Jan-Krzysztof Duda
C. Magnus Carlsen
D. Fabiano Caruana
Answer: Option D

Explanation:

By beating the previously undefeated Jan-Krzysztof Duda, Fabiano Caruana scored his third straight win to secure first place at the 2020 Tata Steel Masters with a round the spare.

9)Researchers discovered a new species of Allosaurus in which country?

A. Canada
B. USA
C. Mexico
D. Brazil
Answer: Option B

Explanation:

Paleontologists have unveiled a remarkable new species of the meat-eating dinosaur at the Natural History Museum of Utah, USA. It is suspected that the species must have evolved at least 5 million years earlier than fragilis.

10)Which country has issued apology for the persecution of Jews during the second world war?

A. Germany
B. England
C. Greece
D. Netherlands
Answer: Option D

Explanation:

Prime Minister Mark Rutte on January 26 made the Netherlands' first government apology for the war-time persecution of Jews




 ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ ━━━━━━━━━━━━━━
Previous article
Next article

Leave Comments

Post a Comment

Articles Ads 1

Articles Ads 2

Advertisement Ads