Top Current Affairs Quiz Questions: 30 January 2019 - Kannada Exam

Top Current Affairs Quiz Questions: 30 January 2019



Top Current Affairs Quiz Questions: 30 January 2019








Current Affairs January 2020 section is updated daily with the latest Current Affairs and Current Events of January 2020  for UPSC, IAS/PCS, PSI, KAS, PC AND MORE.



HI EVERYONE WELCOME OUR SITE KANNADAEXAM.IN


FOLLOW OUR SITE FOR DAILY CURRENT AFFAIRS, CURRENT AFFAIRS QUIZ, NEWSPAPERS COLLECTIONS, IMPORTANT UPDATES REGARDING JOBS, STATE, AND CENTRAL JOB NOTIFICATIONS, MOCK TESTS UPCOMING



RRB EXAM KANNADA MOCK TEST-1: CLICK HERE


29th January Current Affairs 2020: Click here


January 2020  CURRENT AFFAIRS BY SBK KANNADA:

------------------ --------------------

➤1 January Current Affairs: Click Here 




➤2 January Current Affairs: Click Here 



➤3 January Current Affairs: Click Here 



➤4 January Current Affairs: Click Here 



➤5 January Current Affairs: Click Here 



➤6 January Current Affairs: Click Here 



➤7 January Current Affairs: Click Here 



➤8 January Current Affairs: Click Here 



➤9 January Current Affairs: Click Here 



➤10 January Current Affairs: Click Here 



➤11 January Current Affairs: Click Here 



➤12 January Current Affairs: Click Here 



➤13 January Current Affairs: Click Here 



➤16 January Current Affairs: Click Here 



➤17 January Current Affairs: Click Here 



➤18 January Current Affairs: Click Here 



➤20 January Current Affairs: Click Here 



➤21 January Current Affairs: Click Here 



➤22 January Current Affairs: Click Here 



➤23 January Current Affairs: Click Here 



➤24 January Current Affairs: Click Here 



➤25 January Current Affairs: Click Here 



➤27 January Current Affairs: Click Here 



➤28 January Current Affairs: Click Here 



➤29 January Current Affairs: Click Here 



January 2020  CURRENT AFFAIRS BY SBK KANNADA:


 ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ ━━━━━━━━━━━━━━



 ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ ━━━━━━━━━━━━━━


1)Sheikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani,is the new Prime Minister of which country?

A. Kuwait
B. UAE
C. Saudi Arabia
D. Qatar
Answer: Option D

Explanation:

The Sheikh Khalid bin Khalifa bin Abdelaziz Al Thani named as the new Prime Minister. Former Prime Minister had submitted his resignation. The state-run Qatar News Agency reported that no reason for the change had specified.

2)Who has been appointed as new general manager of Western Railway?

A. Alok Kansal
B. Dilip Shanghvi
C. Shiv Nadar
D. Sanjeev Mittal
Answer: Option A

Explanation:

Alok Kansal appointed as the General Manager of the Western Railway (WR). Kansal is a 1983-batch officer of the Indian Rai way Service of Engineers (IRSE). Kansal was working as the principal executive director, civil engineering (Planning) at Railway Board.

3)Who has been elected as speaker of House of Representatives of Nepal?

A. Subhash Chandra Nembang
B. Krishna Bahadur Mahara
C. Mahantha Thakur
D. Agni Sapkota
Answer: Option D

Explanation:

Agni Sapkota was elected as the Speaker of the House of Representatives, the lower house of Parliament in Nepal. Being the senior-most candidate of the house, Sapkota was elected unopposed.His name was proposed by Subhash Chandra Nembang of the Nepal Communist Party.

4)Who has been appointed as MD and CEO of Canara Bank?

A. Nanda Kishor Pun
B. L V Prabhakar
C. Prasad Sharma
D. T. N. Manoharan
Answer: Option B

Explanation:

Government-appointed L V Prabhakar as managing director (MD) and Chief Executive Officer (CEO) of Canara Bank. The appointment will be effective from 1 February 2020.

5)Who won Senior National Billiards Championship?

A. Sourav Kothari
B. Geet Sethi
C. Pankaj Advani
D. Yasin Merchant
Answer: Option C

Explanation:

Ace Indian cueist Pankaj Advani on January 28 claimed yet another Senior National Billiards Championship title with a 5-2 win over Sourav Kothari in a pulsating final. After losing the first frame in the best-of-9 150-up tie, Advani bounced back with breaks of 95 and 151 to go 2-1 up.

6)Which country has been ranked as the world's second-largest weapons manufacturer?

A. USA
B. Russia
C. China
D. England
Answer: Option C

Explanation:

Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), a Swedish research institute, reported that China ranked as the world's second-largest weapons manufacturer, behind the US.China ranked ahead of Russia, from whom the country used to buy many weapons.

7)The 22nd meeting of Central Zonal Council is being held in which state?

A. Madhya Pradesh
B. Odisha
C. Chhattisgarh
D. Maharashtra
Answer: Option C

Explanation:

The 22nd meeting of the Central Zonal Council is progressing at Raipur, the state capital of Chhattisgarh. The Central Zonal Council comprises of four states. 

8)Tech Mahindra has set up Google Cloud Centre of Excellence in which city?

A. Bengaluru
B. Hyderabad
C. Gurugram
D. Chennai
Answer: Option B

Explanation:

IT services major Tech Mahindra to set up a dedicated Google Cloud Centre of Excellence (CoE) in Hyderabad. Aim To drive the digital transformation of enterprises globally.

9)APGCL is to set up a waste-to-energy plant in which state?

A. Arunachal Pradesh
B. Bihar
C. Assam
D. Andhra Pradesh
Answer: Option C

Explanation:

The Assam Power Generation Corporation Ltd (APGCL) has announced that it is to set up a waste-to-energy plant in Assam. 

10)National Cadet Corps Rally was held in which city?

A. Karnal
B. New Delhi
C. Gurugram
D. Hisar
Answer: Option B

Explanation:

Prime Minister Shri Narendra Modi attends the National Cadet Corps Rally in Delhi. Prime Minister inspected the Guard of Honour and reviewed the March Past by the various NCC contingents and also from Cadets from other friendly and neighboring countries.








 ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ ━━━━━━━━━━━━━━
Previous article
Next article

Leave Comments

Post a Comment

Articles Ads 1

Articles Ads 2

Advertisement Ads