Current Affairs Questions and Answers For Upcoming Compeitative Exams - Kannada Exam

Current Affairs Questions and Answers For Upcoming Compeitative Exams



1) Which female boxer won the gold medal in the Olympic Test?

A. The Queen of Worship
B. Simranjit Kaur
C. Sonia
D MC married Kom
Answer: Option A

Description:

Pooja Rani (75kg) won gold medals at the Olympic Test for boxing in Tokyo, while Ashish (69kg) won silver.

2)
5th International Conference on Road Technology (Sustainable Roads and Highways) was held in which state?

A. Chennai
B. Mumbai
C. Gwalior
D. New Delhi
Answer: Option d

Description:

The 5th International Conference on Road Tech (Smart Use of Sustainable Roads and Highways-Available Resources) was held in New Delhi on October 30.

3) The 35th Summit of the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) opened in which of the following cities?

A. Hong Kong
B. Singapore
C. Bangkok
D. Mumbai
Answer: Option c

Description:

The 35th Summit of the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) opened in Bangkok on October 31 and continues until November 4.

4) What day is World Cities Day celebrated next?

A. October 28th
B. October 29th
C October 30.
D. October 31st
Answer: Option d

Description:

World Cities Day is celebrated on October 31st. This day aims to stimulate the interest of the international community to implement the new urban agenda globally. .

5) Vyas Summon is offered by which of the following organizations?

A. Sir Ratan Tata Trust
BKKerla Foundation
C. Ministry of Human Resources
D. K. C. Mahindra Education Trust
Answer: Option B

Description:

Vyas Summan was started in 1991 by the KK Birla Foundation, an Indian citizen published in the last 10 years for the best literary work in Hindi.

6) Who won the Argentine presidential election in 2019?

A. Alberto Fernandez
B. Mauricio Macri
C. Hillary Nelson
D. Luke Helgson
Answer: Option A

Description:

Alberto Fernandez and former President Christina Kirchner won the 2019 Argentine presidential election.

7) How many additional airports are planned to be opened by 2024?

A. 150
B 200
C 100
D. 80
Answer: Option c

Description:

The Government of India plans to open 100 additional airports by 2024. The decision was taken at a meeting to review the required infrastructure by 2025.

8) Which city is hosting the Olympic Test this year?

A. Tokyo
B. Beijing
C. Brussels
D. Anchor
Answer: Option A

Description:

The Olympic Test is being held in Tokyo, Japan. The test event is a dress rehearsal to determine and improve the operational capabilities of the competition and games to ensure successful operation at the Olympic and Paralympic Games.

9) Which is the third Gulf state to witness the release of Rupay Card?

A. Qatar
B. Saudi Arabia
C. United Arab Emirates
D. Iran
Answer: Option B

Description:

India has signed an agreement with Saudi Arabia to release the RuPay card in the country and is the third country in India to launch its digital payment system in West Asia.

10) Where will new bamboo technology parks be set up in India?

A. Ladakh
B. Chandigarh ..
C. Jammu and Kashmir
D. Both A and C
Answer: Option d

Description:

The Center has announced the establishment of bamboo technology parks in two new Union Territories (UTs) of Jammu and Kashmir and Ladakh.

11) Where will the newly determined Space Technology Directory be set up in India?

A. New Delhi
B. Bangalore
C. Roorkee
D. Hyderabad
Answer: Option A

Description:

Indian Space Research Organization (ISRO) will establish a space technology cell in New Delhi in collaboration with IIT Delhi.

12) Which online food ordering company has recently launched its Food Delivery Power Drone?

A. Zomato
B. Swiggy
C. Uber Eats
D. McDonald's
Answer: Option c

Description:

The ride-hailing company, which is recently expanding its collection, has unveiled a new design for its food delivery drone at the Forbes 30 Under 30 Summit.
Previous article
Next article

Leave Comments

Post a Comment

Articles Ads 1

Articles Ads 2

Advertisement Ads